17 augustus 2018

Cochrane

De Cochrane Library is een verzameling van drie databanken op het gebied van Evidence-Based Medicine (EBM): The Cochrane Database of Systematic Reviews (CDSR), Cochrane Central Register of Controlled Trials (CENTRAL) en Cochrane Clinical Answers (CCAs).

De artikelen zijn op zichzelf staande documenten en vermelden geen jaargang, vandaar de vraag: hoe verwijs je naar een document uit de Cochrane Library?

In de 7e editie van de Publication manual staat in § 10.1, pagina 319 staat uitleg en een voorbeeld.

De artikelen komen grotendeels overeen met online tijdschriftartikelen, inclusief een doi, maar hebben geen jaargang en ieder document is afzonderlijk genummerd.
In plaats van de titel van het tijdschrift komt de naam van de databank. Omdat een jaargang ontbreekt wordt deze niet vermeld, net als het afleveringsnummer en de paginanummers:

Mistiaen, P., & Poot, E. (2006). Telephone follow-up, initiated by a hospital-based health professional, for postdischarge problems in patients discharged from hospital to home. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD004510.pub3

Omdat er een doi is hoeft het nummer dat Cochrane aan het artikel heeft gegeven, in bovenstaand voorbeeld CD004510, niet vermeld te worden.

Deze pagina is op 11 november 2021 aangepast zodat de inhoud overeenkomt met de 3e herziene editie van
 De APA-richtlijnen uitgelegd.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten