vrijdag 1 juni 2018

De APA-richtlijnen uitgelegd: 2e editie


Ruim een jaar nadat De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs is verschenen, zal op 15 juni de 2e editie worden uitgebracht, ook dit keer in een ringband en als gratis download. Deze uitgave is wederom samengesteld door de Werkgroep APA, bestaande uit negen informatiespecialisten van zeven hogescholen, in samenwerking met SURF en het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB).

Wat is het verschil met de eerste editie?
De foutjes die in de eerste editie staan (zie Erratum) zijn verbeterd. Daarnaast zijn enkele teksten aangepast ter verduidelijking van een richtlijn en zijn er actuele voorbeelden toegevoegd, bijvoorbeeld Netflix. Op verzoek zijn er paragrafen toegevoegd over cartografie, congressen, kunstwerken en afbeeldingen ter illustratie.

Zijn er richtlijnen veranderd?
Nee, er zijn geen richtlijnen gewijzigd. De eerste editie kan ook nog gebruikt worden.

Wordt de downloadlink gewijzigd?
Nee, de directe downloadlink op www.auteursrechten.nl/apa blijft gelijk.

Wat kost de ringband en waar is deze te koop?

De prijs van de handleiding blijft € 3,95 en is te koop via Studystore (Nederland), Studieshop (België) en de HAN campuswinkels.

Gegevens
• Download: gratis, via www.auteursrechten.nl/apa
• Prijs ringband: € 3,95
• ISBN 978-90-72482-20-4 (ringband)
• ISBN 978-90-72482-21-1 (e-book)
• Omvang: 86 pagina’s
• Releasedatum: 15 juni 2018

De Werkgroep APA bestaat uit Arjan Doolaar, voorzitter (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), Jurgen Mollema, co-voorzitter (Hogeschool Utrecht), Annelies Kuijten (Avans Hogeschool), Elleke Schouwenaar (Hanzehogeschool Groningen), Roelie Tijmstra (Hogeschool Utrecht), Marij Tummers (Saxion Hogescholen), Rensje Wicherson (Hogeschool Windesheim), Ans Wijnroks (Zuyd Hogeschool) en Philip Willems (Zuyd Hogeschool).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten