15 juni 2021

De APA-richtlijnen uitgelegd: 3e herziene editie

Ruim drie jaar nadat de 2e editie van De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs is verschenen, zal op 8 juli 2021 de 3e herziene editie worden gepubliceerd, gebaseerd op de 7e editie van de Publication manual of the American Psychological Association, kortweg APA7. De publicatie zal wederom in een ringband en als gratis download worden uitgebracht.

De uitgave is samengesteld door de Werkgroep APA, bestaande uit 11 informatiespecialisten van 10 hogescholen, in samenwerking met SURF en het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB).

Dit blogbericht gaat in op enkele veelgestelde vragen.

Gegevens
• Download: gratis, via www.auteursrechten.nl/apa
• Prijs ringband: € 4,05
• ISBN 978-90-72482-23-5 (ringband)
• ISBN 978-90-72482-24-2 (e-book)
• Omvang: 134 pagina’s
• Releasedatum: 8 juli 2021

Wat is het verschil met de 2e editie uit 2018?
Er zijn ongeveer 20 herziene en nieuwe APA-richtlijnen (APA7) met betrekking tot bronvermelding, zie voor een overzicht van de 10 belangrijkste wijzigingen het blogbericht De APA-richtlijnen uitgelegd: Verschillen 2e en 3e editie.
In deze 3e herziene editie worden meer dan 100 voorbeelden gegeven en nieuwe onderwerpen behandeld, zoals de opmaak van een verslag. De ringband bevat een uitklapbare Verwijswijzer waarmee snel de juiste paragraaf kan worden gevonden en kan tevens als boekenlegger gebruikt worden.

Waar kan ik de ringband kopen?
Naast de gratis download is er een ringband (handig om tijdens het schrijven van een tekst bij de hand te houden), alleen online te koop voor € 6,95 via Studie Bijdehand en in de HAN CampusStores in Arnhem en Nijmegen.

Wordt de 3e herziene editie vertaald in het Duits en het Engels?
Omdat de American Psychological Association een eigen Engelstalige handleiding heeft uitgebracht is er geen toestemming gegeven voor een Engelse vertaling. De Duitse vertaling van de 2e editie uit 2019, beschikbaar als online pdf, wordt weinig geraadpleegd. In plaats daarvan zal de libguide Literaturverzeichnis worden bijgewerkt. Deze gids wordt wel vaak geraadpleegd, dit jaar alleen al meer 50.000 keer.

Wat gebeurt er met de websites www.han.nl/apa, www.auteursrechten.nl/apa en het weblog theapateam.blogspot.com?
Op 8 juli zal, tegelijk met de nieuwe uitgave, de auteursrechtenwebsite van SURF waar het boekje kan worden gedownload worden bijgewerkt zodat alle pagina’s overeenkomen met de inhoud van De APA-richtlijnen uitgelegd. De pdf-bestanden van de 2e editie, de Duitse vertaling en de handleiding APA in Word zullen beschikbaar blijven op de pagina Archief.
In augustus 2021 zullen de webpagina’s van de HAN University of Applied Sciences en de berichten van dit weblog waar nodig worden bijgewerkt.

Waar kan ik als boekhandel een papieren versie van De APA-richtlijnen uitgelegd bestellen en is er een boekhandelskorting?
De ringband is alleen te koop via Studystore. Vanwege de lage prijs is er geen boekhandelskorting.

Ik heb nog een vraag of een opmerking, waar kan ik die stellen?
Laat een bericht achter onderaan deze pagina of stuur een e-mail aan theapateam@gmail.com. De informatiespecialist van de eigen opleiding of onderwijsinstelling benaderen kan uiteraard ook.
 
De Werkgroep APA bestaat uit Arjan Doolaar, voorzitter (HAN University of Applied Sciences), Jurgen Mollema, co-voorzitter (Hogeschool Utrecht), Guido Dijkstra (Christelijke Hogeschool Ede), Nathalie van den Eerenbeemt (Fontys Hogeschool), Annelies Kuijten (Avans Hogeschool), Ellie Middelhuis (Hogeschool Saxion), Alie Mud (NHL Stenden Hogeschool), Rensje Wicherson (Hogeschool Windesheim) en Philip Willems (Zuyd Hogeschool).
Roelie Tijmstra (Hogeschool Utrecht) en Marij Tummers (Hogeschool Saxion) zijn inmiddels met pensioen maar hebben nog wel meegewerkt aan deze uitgave.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten